Το Πρόβλημα

 

Η υγρασία από συμπύκνωση εκδηλώνεται με αντιαισθητικές και ανθυγιεινές μούχλες σε τοίχους και ταβάνια, δημιουργώντας άσχημες μυρωδιές. Το φαινόμενο εμφανίζεται σε όλους τους τους χώρους, όπου ο ελλιπής εξαερισμός και οι θερμογέφυρες επιτρέπουν στην υγρασία του περιβάλλοντος να συμπυκνώνεται. Ο ελλιπής εξαερισμός οφείλεται στην υπερβολική μόνωση των νέων κτιρίων, η οποία αποσκοπεί στην κατάταξη τους σε υψηλή ενεργειακή κλάση.
Η συμπύκνωση στους τοίχους συνεπώς δημιουργείται λόγω των ακόλουθων αιτιών – ανεπαρκής εξαερισμός – ανεπαρκής μόνωση στους τοίχους – υπερβολική υγρασία στο περιβάλλον (αναφερόμαστε στην εντός σπιτιού υγρασία).

 

 

Η Λύση

Το V-ECO 100 εγγυάται σε συνδυασμό με μια υψηλή ενεργειακή απόδοση, την συνεχή κ υγιεινή εναλλαγή του αέρα, εξαλείφοντας την δημιουργία συμπυκνώσεων λογω υγρασίας, τις μούχλες και τις άσχημες μυρωδιές. To V-ECO 100 βοηθάει στην δημιουργία ιδανικών συνθηκών περιβάλλοντος τόσο τους χειμερινούς όσο και τους καλοκαιρινούς μήνες, αποφεύγοντας την περίπτωση του θερμικού “εκκρεμούς, που οφείλεται σε μια χειροκίνητη και ανορθόδοξη πρακτική εξαερισμού. To V-ECO 100 χάρη στο υψηλό ποσοστό ανάκτησης θερμότητας (78%) και την χαμηλή κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος (μόνο 3W), βοηθάει στην αποταμίευση και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Συνεισφέρει συνεπώς στην επίτευξη υψηλότερης Ενεργειακής Κλάσης του περιβάλλοντος του προς αξιολόγηση κτιρίου

 

 

Τρόπος λειτουργίας

Το V-ECO 100 είναι ένας εξαεριστήρας ταυτόχρονης διπλής ροής με ανάκτηση θερμότητας ιδανικός για οικιακή χρήση σε ενιαίους χώρους. Το V-ECO 100 επιτρέπει την εναλλαγή αέρα στον χώρο δίχως σπατάλη ενέργειας διατηρώντας έτσι μια άνετη θερμοκρασία στο εσωτερικό του χώρου.

Εγκατάσταση

 

Διαστάσεις σε χιλιοστά

 

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

 

 

 

Δείτε το pdf εδώ